vineri, august 17, 2007

BATE Borisov - Steaua 2-2 Tur 3 Preliminar Liga Campionilor



Partida din turul III preliminar al Ligii Campionilor, disputata de FC Steaua in deplasare, la BATE Borisov, a fost, in ciuda optimismului celor mai multi dintre suporteri, destul de dificila pentru elevii lui Gheorghe Hagi. Rezultatul final, 2-2, le confera "ros-albastrilor" statutul de favoriti in continuare, dar ii si obliga sa se concentreze mai bine la partida retur, ce va avea loc la Bucuresti, peste doua saptamani.
Stelistii au intalnit la Borisov o echipa artagoasa si determinata, care a atacat in forta inca din primul minut. Marturie stau si cele 11 faze fixe de care au beneficiat gazdele, reusind sa inscrie primul gol al partidei in minutul 40, prin Radkov. Pana atunci, Steaua a pus probleme doar prin sutul lui Neaga (minutul 9) si prin golul inscris cu capul de Dica (minutul 25), care a fost anulat, insa, pe motiv de ofsaid. Prima parte s-a incheiat in aceeasi nota de dominare a gazdelor, care au obtinut doua lovituri de la colt consecutive in ultimul minut.
In repriza a doua, stelistii au iesit mai motivati de la cabine si au inceput sa-si arate clasa. Au controlat mai bine mingea, traseele baloanelor au fost mult mai clare, au fost primii la minge si le-au taiat elanul celor de la BATE. Minutul 58 a adus si egalarea, Goian inscriind cu capul dupa centrarea din lovitura libera a lui Dica. Dupa circa noua minute, Nicolita a avut sansa de a inscrie al doilea gol al Stelei, dar a nimerit doar bara laterala, dupa o centrare perfecta a lui Neaga. Dica a iesit din nou la rampa in minutul 72, cand lobul sau superb, spre vinclu, a fost respins salvator de catre portarul Fedorovici. "Decarul" Stelei nu l-a mai iertat, insa, pe bielorus, in minutul 85, cand a transformat impecabil o lovitura libera de la 20 de metri. Era 2-1 pentru Steaua, iar calificarea parea pecetluita. Din pacate, ultimele secunde de joc au adus si egalarea pentru cei de la BATE Borisov, care au inscris in urma unei lovituri libere, mingea fiind deviata cu capul in poarta de catre atacantul Blizniuk.
Soarta calificarii in grupele Ligii Campionilor a fost amanata pentru partida retur, care se va disputa la Bucuresti, pe stadionul "Steaua", unde se spera sa se joace cu casa de bilete inchisa.

BATE BORISOV - STEAUA 2-2
Au marcat: Radkov (40), Blizniuk (90+3) / Goian (58), Dica (85)
STEAUA: Zapata - Golanski, Goian, Rada (Lovin '62), P. Marin - Radoi, Plesan - Nicolita (Zaharia '74), Dica, Croitoru (Bicfalvi '54) - Neaga. Antrenor: Gheorghe Hagi.
BATE: Fedorovici - Kazantsev, Radkov, Filipenko, Khagus - P. Platonov (Sivakov '83), Lihtarovici (Krivets '52), Ermakovici (Zavnercik '67), Stasevici - D. Platonov, Blizniuk. Antrenor: Igor Kriusenko.
Arbitri: M. Trefoloni, L. Maggiani, C. Cini (toti din Italia).
Sursa: SteauaFC.ro

Niciun comentariu: