duminică, martie 04, 2007

Steaua-Otelul Galati 3-3 ( 8-7 ) Cupa Romaniei Sferturi



Constanta a fost ieri, din nou, ros-albastra. Acest lucru nu a ajutat-o însa prea mult pe Steaua, care a dat peste o echipa galateana în forma.
Cu trei improvizatii în defensiva, Saban, Baciu si Nesu, apararea bucurestenilor a intrat într-o degringolada totala. Szekely a scapat singur spre poarta, dar l-a facut mare pe Andrey (‘14). Sud-americanul n-a mai avut însa ce face în minutul 21, când o faza plecata de pe partea dreapta a fost finalizata de coreeanul Kim. Scorul putea lua proportii, dar Giurgiu a fost deposedat în ultimul moment (‘25), apoi Gabriel Paraschiv a ratat de putin spatiul portii cu un sut de la marginea careului (‘29), iar Andrey a iesit bine la Giurgiu (‘34). Steaua a revenit în joc abia spre pauza, atunci când Iacob a trimis mingea, cu capul, în bara, din centrarea lui Cristocea.
Elevii lui Olaroiu au început sa controleze meciul în repriza secunda. Golul egalizator a fost creat de Bostina. Intrat în locul lui Cristocea, acesta a centrat perfect pentru Nicolita, care a îndeplinit doar o formalitate din careul mic (‘62). Rolurile s-au schimbat când bucurestenii au punctat din nou. Nicolita a scos de la Semeghin un penalty, iar Bostina l-a transformat elegant. 2-1 pentru Steaua si formatia din Ghencea era cu un pas în semifinale. Verdictul a fost amânat însa în ultimele secunde ale meciului. Dupa un duel Labukas - Ov. Petre, arbitrul a dictat un nou penalty, transformat de Daniel Stan.
Spectacolul a continuat în cele doua reprize de prelungiri. Mai întâi, Boghiu a marcat pentru 3-2 (‘104), iar patru minute mai târziu, Ovidiu Petre a restabilit egalitatea într-o partida nebuna, care nu-si putea gasi finalul decât la lovituri de departajare. Galateanul Gado a fost singurul fotbalist care a ratat, trimitând Steaua în semifinalele Cupei României Timisoreana.

STEAUA - OTELUL 3-3
5-4 la loviturile de departajare
Marcatori: Nicolita (62), Bostina (78 - penalty), Ov. Petre (107) / Kim Gil Sik (21), D. Stan (90·3), Boghiu (104)
STEAUA: Andrey-Saban,D. Goian,E. Baciu,Nesu (34,G. Coman)-Nicolita,Ov. Petre,S. Paraschiv,Cristocea (46, Bostina)-V. Iacob (77,V. Badea),Thereau. Antrenor: Cosmin Olaroiu.
OTELUL: Vatca-Gado,Nogo, M. Baciu,Semeghin (90,Boghiu)-Giurgiu,G. Paraschiv,Labukas (98,Cr. Craciun),Kim Gil Sik-J. Szekely,E. Jula (71,D. Stan). Antrenor: Petre Grigoras.
Stadion: „Farul” - Constanta; Spectatori: 10.000; Arbitri: Cr. Balaj-A. Onita,S. Stoianof.
Seria Penalty-urilor:
D. Stan gol: 0-1 ; Bostina gol: 1-1
G. Paraschiv gol: 1-2 ; Nicolita gol: 2-2
Gado ratare: 2-2 ; G. Coman gol: 3-2
Boghiu gol: 3-3 ; V. Badea gol: 4-3
Szekely gol: 4-4 ; Thereau gol: 5-4
Sursa: Pro Sport & GSP

Niciun comentariu: