joi, martie 01, 2007

L-au luat pe Elton!

După aducerea portarului Andrey, formaţia din Ghencea a reuşit aseară achiziţionarea unui alt brazilian. Este vorba de mijlocaşul ofensiv Elton Jose Xavier Gomes (20 ani), de la Corinthians, despre care presa sud-americană a scris mult timp că este o mare speranţă a fotbalului din ţara lui Pele.
Negocierile pentru Elton au fost extrem de dificile. Practic, Steaua a demarat tratativele în urmă cu o lună de zile, cînd managerul roş-albaş trilor, Mihai Stoica, a plecat într-o vizită-fulger, în America de Sud. Transferul a fost confirmat de cotidianul brazilian de sport Lance, care a precizat că suma pe care gruparea din Ghencea urmează să o plă- tească celor de la Corinthians este de 800.000 de dolari! Interesant este că Elton are doar 1,56 metri şi abia a fost recuperat, după o tendinită la piciorul drept.
“Scund, dar extrem de tehnic, Elton a cucerit numeroase trofee la copii şi juniori cu echipele lui Corinthians”- caracterizare făcută de site-ul oficial al lui Corinthians.

steauafc.com / Mihai Stoica, manager general (declaraţie dată înaintea transferului) :„In timp ce altii creau diversiuni si cautau sa provoace scandaluri, noi incercam sa ne asiguram serviciile acestui jucator de geniu. Voi spune mai multe daca acest transfer se va materializa. Imi doresc mult ca Elton sa ajunga in Ghencea si nu am renuntat niciodata la ideea aducerii lui la Steaua. N-as fi precizat aceste detalii daca nu as descoperit cu putin timp in urma reactiile presei braziliene”.
steauafc.com / Cosmin Olaroiu, antrenor principal FC Steaua (declaraţie dată înaintea transferului) :„Ni l-am dorit si il dorim in continuare pe Elton la Steaua . Este un jucator cu o calitate tehnica formidabila, care ar da mai multa culoare jocului nostru. Ar asigura doza de spectacol si in acelasi timp de eficienta, atat de necesara dupa accidentarea lui Dica. M-as bucura mult ca acest transfer sa se materializeze, stiu ca s-au facut si se fac eforturi mari in acest sens”.
Sursa: GSP

Niciun comentariu: