joi, martie 01, 2007

A spus "Da"!

Spre deosebire de vara lui 2005, cînd a refuzat postul, acum Hagi şi-a dat acordul pentru o eventuală preluare a Stelei.
Lucrurile se precipită în Ghencea. Avînd de ales varianta Hagi-antrenor, Gică Popescu-preşedinte, anunţată ieri de Gazeta Sporturilor şi confirmată de Gigi Becali, patronul Stelei ar fi tatonat deja terenul în preajma primului.
Mai mulţi apropiaţi ai lui Gigi susţin că la finalul partidei cu UTA, sub impulsul nervilor creaţi de prestaţia slabă a echipei, Becali l-ar fi sunat pe Hagi, care îi este şi naş. "Gică, ai văzut meciul?", l-ar fi întrebat patronul din Ghencea, cu care ar fi avut o discuţie amicală. Nu este primul dialog între cei doi, ale căror întîlniri au fost din ce în ce mai dese în ultima vreme, ei urmărind împreună şi meciul tur cu FC Sevilla.

Hagi i-a dat clar de înţeles lui Gigi Becali că, spre deosebire de vara lui 2005, cînd a refuzat postul de "principal" în Ghencea, acum e dispus să vină la Steaua. Un argument în acest sens e chiar declaraţia patronului campioanei făcută ieri: "Îl respect pe Hagi, e mare antrenor, e naşul meu, ţin la el enorm, ca rudă, ca român, ca om, ca orice, dar ca să-l dai afară acum pe Olăroiu, după rezultatele pe care le-a avut, e imoral".
Afirmaţia lui Becali nu lasă loc de dubii: Gigi nu-şi pune nici un moment problema că naşul său ar refuza să accepte postul de antrenor, dar susţine că deocamdată nu se pune problema plecării lui Oli. În schimb, soluţia Gică Popescu a picat, fostul internaţional declinînd oferta, el apreciind că afacerile pe care le desfăşoară în acest moment i-ar ocupa prea mult timp pentru a mai putea să conducă şi clubul din Ghencea.
"E probabil dorinţa unora să vin eu la Steaua, dar deocamdată nu mi s-a propus nimic"-Gheorghe Hagi.

Becali s-a implicat mai mereu în schimbarea antrenorilor.
Antrenor cît a stat la Steaua Performanţa maximă De ce a plecat
-2002-2004 Victor Piţurcă locul 2 în campionat A demisionat după ce Gigi Becali s-a implicat în alcătuirea lotului
-2004-2005 (etapele 1-27) Walter Zenga titlul de campioană, calificat în primăvara europeană A fost dat afară de Becali cînd echipa era pe primul loc
-2004-2005 (etapele 28-30) Ţiţi Dumitriu a cîştigat toate cele 3 meciuri, avînd un aport decisiv la cîştigarea titlului A fost dat afară de Becali, acuzat că s-a certat cu Virgil Becali
-iulie - decembrie 2005 Oleg Protasov calificarea în primăvara europeană A plecat singur pentru a prelua pe Dnepr
-decembrie 2005 - ? Cosmin Olăroiu titlul, semifinală de Cupa UEFA, calificarea în grupele Ligii Campionilor, accesul în primăvara europeană ?
Sursa: GSP

Niciun comentariu: