marți, octombrie 02, 2007

Steaua - FC Vaslui 1-0 Etapa 9 Liga 1





Jocul bun de la Bacau din Cupa României facut de Steaua nu a fost decât o pacaleala. Ros-albastrii sufera în continuare, iar plecarea lui Hagi n-a adus revirimentul asteptat.
Indiferent de cine a facut echipa, Pedrazzini sau Gigi Becali, Steaua s-a chinuit îngrozitor aseara. Dica a fost lasat pe banca de rezerve pentru a fi menajat în vederea meciului cu Arsenal, dar strategia a esuat pentru ca jocul încâlcit al ros-albastrilor avea nevoie de o minte sclipitoare. Pâna la intrarea lui Dica din minutul 35, Steaua nu si-a creat decât doua ocazii, un "cap" al lui Rada din 6 metri (12) si o "torpila" expediata de Zaharia si respinsa în corner de Haisan. FC Vaslui putea deschide scorul în minutul 34 la executia exceptionala a lui Gheorghiu. Fotbalistul echipei oaspete a sutat puternic de la 20 de metri, mingea lovind încheietura barelor. Odata cu intrarea lui Dica la mijlocul terenului, jocul ros-albastrilor a capatat logica. A fost de ajuns o pasa ingenioasa a decarului stelist pentru ca bucurestenii sa-si treaca în cont cea mai mare ocazie. Surdu a reluat cu capul, dar mingea a lovit bara laterala.
Gazdele au pus mai multa presiune în repriza a doua. Mai întâi, Dica a tras peste poarta de la 16 metri dintr-o pozitie ideala, apoi Banel Nicolita l-a pacalit cu o centrare cu efect pe portarul Haisan, care, cu un ultim efort, a reusit sa scoata balonul în corner. Surdu si-a încercat si el norocul cu un sut pe jos, din afara careului, dar mingea a trecut pe lânga poarta (62). Deschiderea scorului avea sa vina - oare pentru a câta oara? - dintr-o faza fixa. Banel a executat bine un corner de pe dreapta, iar Rada s-a înaltat si a lovit perfect mingea cu capul pentru a înscrie primul sau gol la Steaua. Gheata fusese sparta, dar elevii lui Pedrazzini tremura serios înaintea întâlnirii din Liga Campionilor cu Arsenal.

STEAUA-FC VASLUI 1-0
A marcat: Rada 65.
Steaua: Zapata - P. Marin, E. Baciu, I. Rada, Emeghara - Ov. Petre, Bicfalvi (N. Dica 35) - Nicolita, Neaga (cpt.) (V. Badea 65), Surdu (Badoi 74) - Zaharia. Antrenor: Massimo Pedrazzini.
FC Vaslui:
Haisan - Buhus, Mardare, Moraru, Balace - Sabou (cpt.), L. Ivan (Bukvic 70), D. Munteanu (Zmeu 56), M. Matei (Buhaescu 51), Ad. Gheorghiu - Temwanjera. Antrenor: Dorinel Munteanu.
Stadion: Steaua, Spectatori: 6.000, Arbitri: Aurel Bogaciu (Bucuresti) - Cristian Nica (Ploiesti), Aurel Onita (Constanta).
Sursa: Pro Sport

Niciun comentariu: