vineri, iulie 06, 2007

Steaua - FC Vilnius 2-0 Amical

După două înfrîngeri consecutive, Steaua a reuşit primul succes, cuplul de mijlocaşi centrali, Rădoi-Boştină, dar şi atacanţii Dică şi Neaga fiind cei mai buni de pe teren. Goian şi Rădoi titulari. Doi dintre oamenii de bază ai Stelei au fost folosiţi aseară pentru prima dată de Hagi de la început, adversarii roş-albaştrilor fiind lituanienii de la FC Vilnius. "Regele" a mizat, ca şi cu Ried, pe Boştină în centrul liniei mediane, alături de Mirel, şi pe Croitoru mijlocaş stînga.


Prima repriză a fost la discreţia steliştilor, care au avut o posesie zdrobitoare. Aceasta şi datorită prestaţiei aproape fără greşeală a lui Boştină, autor a nu mai puţin de 27 de pase bune pe parcursul primelor 45 de minute. Avîndu-l lîngă el pe Rădoi, Boştină şi-a putut etala jocul său de mare tehnicitate şi a împins mereu acţiunile Stelei spre poarta adversă. După un şut al lui Rădoi scos senzaţional de portar (9), Dică şi-a dovedit clasa de golgeter şi a marcat simplu, lobîndu-l pe goalkeeper-ul lituanian (11). El a fructificat o centrare perfectă a lui Neşu, care a mai reuşit alte 3 pînă la pauză.
În partea a doua, Hagi a recurs la schimbări şi, timp de 11 minute, Rădoi a fost folosit ca fundaş central, pînă a fost schimbat, semn că Hagi ia în calcul şi retragerea căpitanului în defensivă. A intrat şi Neaga şi a evoluat ca atacant veritabil, ratînd două mari ocazii (47, 57). Apoi, chiar şi cu puştii Tudose, Pintilii, Bicfalvi şi Ochiroşii pe teren, ultimul folosit mijlocaş dreapta, Steaua a continuat să domine şi, după o fază-spectacol, Bicfalvi a centrat şi Neaga a marcat pentru 2-0 şi pentru primul succes al lui Hagi.
Sursa: GSP

Niciun comentariu: