marți, aprilie 17, 2007

Fără Dică pînă la final

Chiar dacă recuperarea a decurs bine şi ar putea prinde ultimele două-trei etape, atacantul nu va risca şi nu va mai juca deloc în acest sezon. După ce Opriţa a anunţat săptămîna trecută că a semnat cu Dinamo şi că, în ciuda faptului că este refăcut, nu va mai juca deloc pentru Steaua, şi celălalt absent din acest retur, Nicolae Dică, va sta pe margine tot restul sezonului. "Nu cred că în acest campionat va mai evolua. El doreşte, depinde foarte mult şi de organismul lui, şi-a scurtat perioada de recuperare, nu ar fi exclus să mai prindă, eventual, una-două etape, dar e greu să periclitezi evoluţiile ulterioare folosindu-l într-un meci", a declarat Valeriu Argăseală.

Dică a revenit de la clinica Isokinetic în urmă cu 10 zile şi a continuat alergările uşoare şi antrenamentele la sala de forţă. Deşi s-ar estima ca de la finalul săptămînii să reintre la şedinţele de pregătire şi cel mult pe 10 mai să fie bun de joc, staff-ul medical al campioanei nu doreşte să forţeze reintrarea.
Astfel, el ar urma să joace din nou la începutul sezonului viitor, cînd va fi complet refăcut şi va avea în spate şi întreaga perioadă de pregătire din pauza competiţională. Absenţa lui e deplînsă de conducerea campioanei. "Dică era omul important în echipă, accidentarea lui a dus la dereglarea mecanismului întregii formaţii", a comentat Argăseală.

-15 goluri a marcat Dică în acest sezon, în toate competiţiile, fiind golgeterul la zi al Stelei, deşi el n-a mai evoluat din 10 decembrie 2006 într-un meci oficial
-85 de zile au trecut de cînd Dică a suportat o intervenţie chirurgicală la genunchiul drept, la care a suferit o ruptură a ligamentelor încrucişate
Sursa: GSP

Niciun comentariu: