marți, aprilie 17, 2007

Cine prinde Liga?

CFR Cluj e favorită pentru a prinde locul 2 în Liga I, însă Rapid şi Steaua sînt singurele care ar evita granzii Europei în Champions League. Dacă în privinţa campioanei lucrurile sînt clare, Dinamo neavînd cum să mai piardă prima poziţie, bătălia pentru locul 2, care asigură prezenţa în turul doi preliminar al Ligii Campionilor, va încinge la maximum ultimele 8 etape. Trei echipe sînt în luptă directă, CFR Cluj, Rapid şi Steaua.
"Cred că sîntem favoriţi la locul 2, chiar dacă lupta nu s-a încheiat, deoarece echipa a intrat în formă. Aşa a şi fost gîndit ciclul pregătirii de către antrenor, să fim în vîrf tocmai la meciul cu Steaua", a spus ieri Iuliu Mureşan, preşedintele clujenilor, părere contrazisă de Răzvan Lucescu: "De aici înainte, CFR va avea parte de un program foarte greu. E adevărat, clujenii au un avans de 5 puncte, dar ei nu au experienţa unui final de campionat sub presiune".
Chiar dacă e favorită clară pentru a termina în spatele lui Dinamo, lui CFR îi va fi cel mai greu să ajungă în grupele Champions League. De ce? Pentru că nu va fi cap de serie în turul 3 preliminar al celei mai importante competiţii intercluburi şi astfel ar putea întîlni Arsenal, Real Madrid, Liverpool sau Milan. În schimb, Steaua va fi sigur cap de serie, Rapid va avea foarte probabil aceeaşi postură şi, astfel, ambele ar avea parte de adversari mai accesibili. "La locul 2 în campionat favorită e Rapid, dar Steaua e echipa care ar putea ajunge în grupe. Poate şi Rapidul, dar nu văd cum CFR Cluj ar putea elimina pe Arsenal, Liverpool sau Milan. Sau poate mă înşel eu", a declarat MM Stoica.
Sursa: GSP

Niciun comentariu: