joi, februarie 01, 2007

Stadion nou şi acoperit

Două firme nemţeşti de proiectare şi construcţie au inspectat ieri stadionul din Ghencea şi au prezentat proiectul de modernizare a arenei.
La ora 12:00 fix, la stadionul din Ghencea au ajuns ieri reprezentanţii firmelor Donges şi GMP, prima de construcţii şi a doua de proiectare, ambele din Germania. "Ne-au propus două variante, una de 45.000 de locuri şi alta de 60.000, trebuie să alegem noi, ambele cu tribunele acoperite. Important este că pe perioada lucrărilor, care vor dura maximum 3 ani din momentul începerii lor, vom putea evolua tot în Ghencea", a declarat Valeriu Argăseală.
Christian Hoffman (foto), unul dintre arhitecţi, a spus la finalul vizitei din Ghencea că "vom face un stadion ultramodern, care să corespundă în cele mai mici detalii normelor FIFA. Nu ştiu cît va costa, nu pot să fac o comparaţie cu arenele pe care le-am construit în Germania deoarece în România mîna de lucru este mult mai ieftină. Aşteptăm semnalul Stelei şi noi sîntem gata să începem treaba, să muncim".
Cele două firme au realizat şi modernizarea stadionului Olympiastadion din Berlin, unde s-a jucat finala Cupei Mondiale din 2006, au construit arenele din Frankfurt, Koln şi Hamburg, au înălţat de la zero stadionul Foshan din China, au proiectat şi construit gara din Berlin, dar şi cel mai mare hangar pentru avioanele Airbus A380.
Sursa: GSP

Niciun comentariu: