miercuri, ianuarie 10, 2007

Povestea lui Andrey

14 decembrie - După ce s-a aflat o perioadă în Brazilia în căutarea unor jucători, managerul Stelei, Mihai Stoica, anunţa pe site-ul oficial că Andrey Nazario Afonso a semnat o înţelegere pe 3 ani şi jumătate cu Steaua. În vîrstă de 23 de ani, Andrey a apărat la Figuerense şi era considerat înlocuitorul ideal al lui Carlos.

7 ianuarie - Andrey ajunge, în jurul orei 16,30, în România. Însoţit de impresarul său, brazilianul este aşteptat la aeroport de MM Stoica. "Andrey este un copil extraordinar de cuminte, dar se va lupta cu Cernea pentru postul de titular si va fi o lupta dura, deoarece Cernea a facut jocuri foarte bune. Ramane sa vedem cine va castiga acest duel", a spus, la sosirea lui Andrey, MM Stoica. "Am venit la Steaua pentru ca este cea mai buna echipa din Romania si vreau sa fac o treaba buna. Nu este o problema distanta fata de tara mea natala, deoarece in ziua de azi este foarte usor sa circuli", au fost primele cuvinte ale lui Andrey.

8 ianuarie - La ora 8,30, Andrey a ajuns la Institutul Naţional de Medicină Sportivă, unde a efectuat controlul medical, alături de ceilalţi colegi.
8 ianuarie - În jurul prînzului, brazilianul a ajuns la Spitalul Militar, pentru un control suplimentar. Aici i s-a făcut un RMN pentru a se vedea în ce stare fizică se află noua achiziţie a Stelei. ”Din punctul nostru de vedere nu avea nici o problemă. Arăta chiar impecabil, foarte rar am văzut un asemenea fotbalist care la înălţimea lui, de 1,93 metri, să fie atît de suplu, fără kilograme în plus după vacanţă”, a spus doctorul Marian Anghelescu.

8 ianuarie - La ora 14,30, Andrey a ajuns la stadionul Ghencea şi s-a îndreptat direct spre biroul lui Mihai Stoica, unde a stat pînă în jurul orei 15,20. ”Nu a semnat încă contractul cu noi”, anunţa, mai tîrziu, managerul Stelei.

8 ianuarie - La ora 16, în echipament de antrenament, Andrey a ajuns pe terenul 6 din Ghencea, după ce a dat cîteva autografe. După obişnuitele mişcări de încălzire, brazilianul a trecut la antrenamentul cu mingea. A rezistat doar zece minute, după care s-a prăbuşit pe teren. Imediat a ajuns lîngă el doctorul Radu Paligora.
8 ianuarie - Spre seară, informaţiile apărute susţin că Andrey este suspect de ruptură de menisc. Gigi Becali anunţa că Steaua va semna contractul cu jucătorul, indiferent de gravitatea accidentării. Jucătorul, împreună cu managerul Stelei şi impreasurul, au cinat împreună.

9 ianuarie - La 16,30, Andrey a ajuns la aeroportul Henri Coandă pentru a pleca spre Italia. A coborît dintr-o maşină sprijinindu-se în cîrje.
9 ianuarie - La sosirea în Italia, brazilianul nu a fost cazat împreună cu echipa, el stînd cu conducătorii Stelei.

10 ianuarie - Andrey ajunge la Bologna pentru un control la clinica Isokinetik. Aici se află alţi doi jucători stelişti, Neşu şi Opriţa. ”Vom vorbi de un alt portar abia după ce vom avea un diagnostic de la doctorul Nanni. Dacă va fi vorba de o perioadă mai lungă de refacere, vom căuta un alt portar”, spunea, la plecare spre Italia, MM Stoica.

Niciun comentariu: