joi, ianuarie 11, 2007

Laboratorul campioanei mondiale

Aici se pregateste Steaua! In centrul de pregatire din Coverciano se reunesc la actiunile nationalei Italiei Fabio Cannavaro si coechipierii lui .
Centrul tehnic de la Coverciano reprezinta laboratorul unde se prepara succesele campioanei mondiale, Italia.
Creat în 1950
, din initiativa a doi florentini, Luigi Ridolfi si Dante Beretti, acesta a devenit de ani buni locul unde se întâlnesc tehnicieni autohtoni sau din întreaga lume la cursuri organizate la cel mai înalt nivel, dar totodata si locul unde are loc de fiecare data înaintea unui meci international reunirea azzurrilor. Centrul apartine Federatiei italiene si este situat într-un cadru superb, la poalele colinelor Fiesole si Settignano, doua nume cu larg impact în istoria Italiei. Zona e încarcata de istorie, aici experimentând Leonardo Da Vinci un anumit tip de masinarie, iar scriitorul Boccaccio si-a asezat pe hârtie întâmplarile din "Decameron". In planul activitatii sportive aici au avut loc importante reuniuni ale UEFA si FIFA si însusi fostul Suveran Pontif Papa Ioan Paul al II-lea a tinut o cuvântare tinerilor sportivi florentini. Dar nu doar echipele nationale ale Italiei se pregatesc aici.
Numeroase formatii straine aleg Coverciano, mai ales iarna. In structurile de la toate sectiunile lucreaza nu mai putin de 35.000 de antrenori. Centrul dispune, pe lânga o sala perfect utilata de gimnastica, si de cinci terenuri de iarba si doar o data, în 1985, nu s-a putut lucra aici din cauza unei teribile ninsori. Mai exista un teren artificial, câteva terenuri de tenis si un laborator dotat la cel mai înalt nivel pentru examinari medicale.

Niciun comentariu: