luni, noiembrie 27, 2006

Steaua-Jiul 3-0 Etapa 17 Liga 1

Pierdută în abisurile clasamentului, trupa Jiului s-a agăţat de meciul cu roş-albaştrii cu dîrzenie şi scrîşnind din dinţi. Aşa s-a făcut că, de unde suporterii Stelei pronosticau un scor fluviu încă de la pauză, echipa lui Olăroiu de-abia a ciupit după prima repriză un 1-0 fragil. "Vinovat" de mişcarea tabelei a fost cuplul Gigel Coman - Vali Badea, cu nouarul campioanei la finalizare după un serviciu ca la carte al colegului său de pe aripa stîngă.
Au început apoi emoţiile în careul lui Cernea. Jiul a ripostat aproape neverosimil, ca un cîine întărîtat de biciul unui trecător. C. Petre (28), M. Voicu (29) şi Liţu (31) s-au întrecut în ratări într-un şirag de trei faze aproape letale. La primul atac, apărarea Stelei a intrat în zona ridicolului, căci Ciprian Petre a trecut în stil sud-american printre doi fundaşi, dar s-a pierdut apoi în faţa lui Cernea şi a iminenţei egalării.
Steaua s-a trezit abia după pauză. Asaltul spre careul lui Mulţescu a devenit de neoprit, iar Dică (52) avea să prefaţeze o nouă reuşită a campioanei cu un vole excepţional trimis din marginea careului. Loviturile de graţie vor veni, în cele din urmă, din piciorul francezului Thereau (53, 88). Omul adus din campionatul belgian a prins întîi o torpilă de zile mari de la 17 metri, la care portarul Jiului n-a avut timp nici măcar să reacţioneze, apoi a speculat o eroare a fundaşilor centrali adverşi şi a marcat din interiorul careului.

Steaua:Cernea–Nicolita,E. Baciu,Ghionea,G. Coman–S. Paraschiv,M. Radoi (cpt.)–V. Badea,N. Dica,Bostina–Thereau. Antrenor: Cosmin Olaroiu.
Jiul:Multescu–Scarlatache,Mihart,Kalai,C. Dinu–M. Voicu,Piclesan (cpt.),Draghici,C. Petre-Litu,Vrajitoarea. Antrenor: Marin Tudorache.
Stadion: Ghencea. Spectatori: 15.000. Arbitri: Adrian Comanescu (Rimnicu Valcea) - Aurel Onita (Constanta), Dorin Mudura (Oradea).

Niciun comentariu: