marți, septembrie 26, 2006

Gerard Houllier:"Nu sîntem o maşină"


Ieri, la conferinţa de presă de la Sofitel, Gerard Houllier a anunţat foarte clar intenţiile sale: "Jucăm ca să cîştigăm! Iar jucătorii sînt conştienţi că trebuie să ne calificăm în aceste două meciuri succesive din deplasare". Cu Steaua şi cu Dinamo Kiev, în octombrie. Fapt pe care-l ştie şi Florent Malouda. Aripa stîngă n-a ascuns obiectivul lyonezilor: "Niciodată nu luăm în calcul varianta înfrîngerii. Ne pregătim să învingem, nu să pierdem".
Houllier i-a lăudat pe stelişti: "Am fost impresionat de succesul lor de la Kiev. N-a fost o întîmplare. A fost construit, lucrat. Au jucat foarte bine, ţinînd cont că au revenit în Liga Campionilor după multă vreme. I-am urmărit încă de la tragerea la sorţi şi pot spune că Steaua formează un bun bloc colectiv şi are foarte puţine minusuri. Sîntem vigilenţi în faţa forţei acestei echipe, pe care o respect mult. Va fi dificil".
Şi Malouda a vorbit frumos de Steaua: "4-1 la Kiev e o performanţă. În unele momente, jocul lor m-a surprins. Vom fi atenţi". A încheiat: "Dar ne gîndim tot la trei puncte".Houllier l-a contrazis apoi pe Olăroiu, care afirmase că "Lyon e o maşină de fotbal". "Nu sîntem o maşină. Sîntem oameni, ca dovadă că mai primim şi goluri. Avem zone care pot fi ameliorate în echipă, realizăm acest lucru. Şi uneori putem şi pierde, pentru că atacul implică asumarea de riscuri".

Niciun comentariu: