vineri, august 25, 2006

Steaua-Standard 2-1 Tur 3 Preliminar Liga Campionilor

Dupa ce obtinuse un rezultat pozitiv in tur, stelistii au primit o lovitura chiar in debutul partidei de la Bucuresti, cand, dupa o greseala colectiva a jucatorilor lui Cosmin Olaroiu, Jovanovic l-a executat sec pe Carlos(2). Purtati pe brate de cei 50.000 de suporteri, stelistii s-au regrupat si au inceput asaltul la poarta lui Renard. Cristocea, ajuns singur cu portarul advers, a trimis peste poarta(9). Belgienii au avut sansa de a “rupe” echilibrul (13), dar Carlos a avut o interventie miraculoasa in fata lui Jovanovic, scapat fata in fata cu portughezul din poarta Stelei. A fost momentul care a “intors” soarta meciului, baietii lui Oli devenind din ce in ce mai stapani pe situatia din teren. Ratarile lui Cristocea si Dica au prefatat golul egalizator al celui care avea sa devina eroul serii. Lansat excelent de Goian in adancime, VALI BADEA a preluat, a intors un fundas advers si l-a invins pe Renard cu un sut parsiv de la 14 metri(35). Delir in tribune! La acest scor, Steaua e calificata! Dar mai e atat de mult…Carlos a intervenit, din nou, providential la sutul lui Sa Pinto (42), retinand de la radacina barei. Pauza. Belgienii au inceput mai decisi repriza secunda, dar, la prima actiune ofensiva a Stelei, tabela s-a schimbat. Pornit lansat spre poarta adversa, VALI BADEA l-a executat pe Renard cu un sut in diagonala! 2-1! Stadionul este un vulcan! Stelistii au declansat iuresul, belgienii incercand zadarnic sa preia initiativa. Nicolita si Dica lansau, Cristocea si Badea tasneau, primeau, dar ratau cu seninatate golul izbavitor de 3-1…Nervii lui Sa Pinto au cedat. Batranul portughez a luat cartonas rosu. Fluierul final al lui Graham Poll declanseaza fiesta. Steaua e in Liga Campionilor. Acolo unde ii este locul. Printre granzii Europei.

Marcatori: V. Badea (36, 50) / Jovanovici (4)
Steaua:Carlos-P. Marin,D. Goian,Baciu,Nesu-Nicolita,Paraschiv (70,G.Coman),Lovin ,Cristocea (87, Bostina)-V. Badea(85,Oprita),N. Dica.Antrenor: Cosmin Olaroiu.
Standard:Olivier-Deflandre (79,Bouchouari), Onyewu (65,Coelho),Sarr,Matias-Fellaini,Defour,Geraerts,Rapajici-Sa Pinto,Jovanovici.Antrenor: Johan Boskamp.
Stadion: „National” - Bucuresti; Spectatori: 55.000; Eliminat: Sa Pinto (82);
Arbitri: Graham Poll 6 - David Babski 6, Peter Kirkup 6 (toti din Anglia).

Niciun comentariu: