sâmbătă, octombrie 27, 2007

U Cluj - Steaua 2-1 Etapa 12 Liga 1






Atât “U”, cât si Steaua au început prudent meciul, jucatorii ambelor echipe stând foarte grupati, distantele dintre linii fiind greu de masurat chiar si cu sublerul. Si totusi parca alb-negrii au avut un plus de curaj, însa panica semanata de Savu pe flancul drept al apararii bucurestene n-a avut efect si pe tabela de marcaj. Surprinsi de îndrazneala "lanternei", stelistii n-au avut decât replici de cascadorii râsului în primele 20 de minute, când suturile lui Nesu (10), Croitoru (16) si Nicolita (17) au zburat departe de poarta lui Szolomajer. Insa, ca o echipa mare, Steaua a speculat prima ezitare a defensivei clujene. Suller si Iodi s-au încurcat reciproc în apropierea coltului terenului, Iacob le-a furat mingea, a centrat în fata portii, de unde Nicolita l-a învins pe Szolomajer cu o deviere la coltul scurt (’21). A fost primul sut pe poarta al bucurestenilor. “Sepcile” n-au resimtit prea tare socul primirii golului, însa Goga n-a fost deloc inspirat în preajma portii, la doua bune contraatacuri ardelene (29, 30). In schimb, Nemanja Jovanovic a gasit o bijuterie de executie, foarfeca pe spate din coltul careului mic, cu care l-a învins pe Zapata si a aruncat tribunele în aer : 1-1 (‘35). Ultimele replici ale primului act le-au apartinut bucurestenilor, însa Croitoru (’40, sut în transversala) si Badea (42) au punctat doar la impresia artistica.
Dupa pauza s-a jucat pe contre, fiindca remiza nu-i convenea nimanui.
Mai întâi, Goga a sutat în bara, din întoarcere, de la 20 de metri (51), pentru ca aproape imediat Iacob sa rateze doua bune situatii la poarta gazdelor (52, 56). Clujul a raspuns tot prin Goga, probabil la cel mai bun meci al lui în Liga I, dar nici «decarul » alb-negrilor nu a fost mai norocos (72, 75). Cu sase minute înainte de final, Goga a dat lovitura de gratie, cu un lob peste Zapata, dupa ce înainte cu câteva secunde columbianul salvase din fata lui Nemanja Jovanovic. Fluierul final a consemnat un 2-1 identic cu cel din toamna lui 1995, ultima victorie a lui “U” împotriva Stelei în campionat.


U CLUJ-STEAUA 2-1
Au marcat:
N. Jovanovic 34, Goga 84 / Nicolita 21.
U Cluj:
Szolomajer - Olah (G. Coman 82), Iodi, M. Jovanovic, Park - Muresan (Bolohan 46), Suller, Khaciatryan, D. Goga - A. Savu (R. Sabo 37, G. Coman 82), N. Jovanovic. Antrenor: Gheorghe Multescu
Steaua:
Zapata - P. Marin, D. Goian, I. Rada, Nesu - Nicolita (Zaharia 69), Lovin (Surdu 53), Croitoru - N. Dica - V. Badea (Neaga 49), V. Iacob. Antrenor: Massimo Pedrazzini.
Stadion: Ion Moina, Arbitri: Istvan Kovacs (Carei) - Zoltan Szekely (Baia Mare), Ovidiu Maier (Timisoara).
Sursa: Stelisti & Pro Sport

Niciun comentariu: