joi, septembrie 20, 2007

Slavia Praga - Steaua 2-1 Grupa H Liga Campionilor





Stelistii au evoluat modest la Praga, pierzând în fata unui adversar de care nu trebuiau sa se împiedice.
De ce ne-a fost frica n-am scapat. Steaua si-a continuat traseul sovaielnic si la Praga, iar debutul lui Hagi în grupele Champions League a însemnat o noua dezamagire.
Cu preferatii patronului, Badoi, Iacob si Cristocea printre titulari, ros-albastrii au început jocul timorati si s-au vazut condusi pe tabela înca din fatidicul minut 13. Vlcek a reluat din careul mic, dupa ce primise o pasa în adâncime care a pacalit întreaga defensiva stelista, Zapata a reusit sa respinga, dar numai pâna la Senkerik, care a împins balonul în plasa. La 1-0 si cu publicul în spate, Slavia a prins aripi parând o echipa foarte directa si taioasa atunci când verticaliza jocul. Si totusi, ros-albastrii au revenit încet-încet în joc, preluând initiativa si, dupa o ratare a lui Dica, urmata de doua interventii foarte bune ale lui Zapata, au reusit sa egaleze. Era minutul 32, când a venit golul, devenit de acum "specialitatea" casei: Banel Nicolita a trimis o centrare din corner în centrul careului, iar Goian a plutit peste apararea gazdelor, reluând cu capul în plasa. Steaua a luat o gura de oxigen si a simtit ca poate mai mult, însa pâna la pauza n-a mai gasit nicio bresa în apararea Slaviei.
Repriza a doua a început cu echipa lui Hagi mai hotarâta, care a creat pentru câteva momente impresia ca se poate impune. Din jocul stelistilor n-a lipsit determinarea, însa au lipsit luciditatea si inspiratia, absolut necesare pentru înlaturarea haosului existent în special la mijlocul terenului. Hagi a încercat sa dea un impuls ofensivei prin înlocuirea lui Lovin cu Surdu, însa la faza imediat urmatoare cehii au "forfecat" flancul drept al apararii steliste, Drizdal a centrat în mijlocul careului de unde Belaid a facut 2-1 cu un sut hotarât. Pâna la final, dominarea aparenta a Stelei a însemnat de fapt o zbatere oarba, fara niciun sut pe poarta, iar daca Vlcek nu ar fi ratat din pozitie favorabila Slavia ar fi putut câstiga chiar mai clar.

SLAVIA PRAGA-STEAUA 2-1
Au marcat: Senkerik 12, Belaid 63 / D. Goian 33.
Slavia: Vaniak - Krajcik, Suchy, Brabec (Janda 43), Latka (Hubacek 46) - Drizdal, Belaid (Volesak 81), Tavares, Pudil - Senkerik, Vlcek (cpt.). Antrenor: Karel Jarolim.
Steaua:
Zapata - Badoi, D. Goian, Rada, P. Marin - Ov. Petre, Lovin (R. Surdu 61) - Nicolita, N. Dica (cpt.), Cristocea (M. Croitoru 53) - V. Iacob (V. Badea 71). Antrenor: Gheorghe Hagi.
Stadion: Evzena Rosickeho (Praga), Arbitri: Olegario Benquerenca - Jose Cardinal, Bertino Cunha Miranda (toti Portugalia).
Sursa: Pro Sport

Niciun comentariu: