joi, martie 15, 2007

Elton i-a lăsat cu gura căscată

Cu 3 zile şi jumătate înaintea întîlnirii cu FC Argeş, capitală pentru viitorul lui Olăroiu ca antrenor al roş-albaştrilor, Steaua a programat ieri un meci-şcoală în Ghencea cu echipa a doua. Amicalul a fost făcut pentru a-i oferi brazilianului Elton şansa de a evolua alături de viitorii săi colegi înainte de a debuta oficial. Jocul s-a disputat pe terenul central pe durata a două reprize de cîte 60 de minute. Elton a jucat ca titular şi a făcut un adevărat show, fiind, de departe, cel mai bun de pe teren. Colegii şi adversarii au detaliat pentru Gazetă ce au văzut la brazilian.

1. Tehnică impecabilă
Elton a impresionat în primul rînd prin tehnică. "Are o îndemînare fantastică. Este imposibil să-i iei mingea de la picior, atît de bine o controlează", a spus unul dintre puştii de la Steaua II. "E clar că ştie cu, ne-am convins la meci. Scoate din joc cu mare uşurinţă adversarii pentru că tehnica lui e peste tot ce există în România", a spus şi unul dintre colegii lui Elton. "Stă numai cu privirea sus. Niciodată nu pune capul în pămînt, pentru că are acea siguranţă a controlului balonului. E realmente încîntător cînd are mingea la picior", a completat un alt martor la meciul-şcoală de ieri.

2. Viteză de reacţie
Al doilea lucru prin care Elton s-a făcut remarcat este viteza lui. "Este ca o zvîrlugă. Dă pasă şi imediat pleacă de lîngă advesar, se vede că are ştiinţa jocului, dar îl şi ajută fizicul. Întoarce adversarul pe toate feţele, te simţi ca la flipper în faţa lui", a dezvăluit un alt jucător de la Steaua II, care a adăugat: "Cel mai bine e să-l tatonezi, să nu ataci decisiv, că te elimină foarte uşor, are plecări de pe loc care practic îţi dau impresia că ai picioarele înfipte în pămînt şi nu te poţi ţine după el".

3. Pasator de clasă
În fine, Elton i-a încîntat pe toţi prin pasele sale de efect. "Aici s-a văzut că e superfotbalist. El tot timpul gîndeşte faza numai pentru a ataca poarta adversă. De multe ori a întors mingi imposibile, oferind pase care erau în contratimp şi cu ce se aşteptau colegii săi", a dezvăluit un alt jucător de la echipa a doua. "E tare de tot! În multe faze aminteşte de Hagi, cu opriri şi cu pase de îţi rup efectiv coloana", a fost şi concluzia unuia dintre steliştii cu vechi state în Ghencea.

-32 de zile au trecut de la ultimul meci oficial jucat de Elton, partida Sao Paulo - Corinthians 3-1, disputată în campionatul Paulista pe 11 februarie
-6 antrenamente alături de colegii săi a făcut Elton (21 de ani) de cînd a venit în Ghencea
Sursa: GSP

Niciun comentariu: