joi, decembrie 07, 2006

Lyon-Steaua 1-1 Grupa E Liga Campionilor




Steaua a parasit cu fruntea sus Grupa E a Ligii Campionilor, dupa ce a remizat aseara pe terenul liderului Lyon, scor 1-1. Dupa sapte esecuri dureroase in precedentele partide internationale jucate in Hexagon, Steaua a izbutit un egal foarte important pentru palmares. Campionii Romaniei vor continua aventura europeana la primavara, dar in Cupa UEFA.
Steaua a inceput perfect partida de pe „Stade Gerland”. Nicolae Dica si-a facut cel mai frumos cadou de ziua numelui, reusind un nou gol spectaculos, in minutul 2. Sarbatoritul a preluat perfect pe piept o minge centrata de Stelian Stancu si a marcat din voleu, in dreapta portarului Gregory Coupet. Ex-pitesteanul a marcat astfel al patrulea gol al sau in aceasta editie a Ligii Campionilor.
Bucuria stelistilor n-a durat decat zece minute, deoarece au primit un nou gol din faza fixa, capitol la care elevii lui Olaroiu au pacatuit adesea in acest sezon. Kim Kallström a executat un corner de pe partea stanga, iar Alou Diarra a planat singur prin careul stelist si a inscris cu o puternica lovitura de cap. La nici 60 de secunde de la golul egalizator, Vasilica Cristocea a sutat puternic, iar Cyril Thereau a ratat la milimetru o deviere decisiva, irosind astfel o ocazie uriasa.
Meciul si-a mai pierdut din ritm si spectaculozitate pana la finalul primei reprize. Dupa pauza, elevii lui Cosmin Olaroiu au intrat decisi sa dea lovitura, insa Petre Marin, Banel Nicolita si Nicolae Dica - de doua ori - au irosit mari oportunitati de gol. Singurul duel inegal al meciului a fost cel dintre „zvarluga” Ben Afra si Stelian Stancu, castigat clar de jucatorul gazdelor, care l-a intors cum a vrut pe stelist. Pe final, gazdele au fortat victoria, dar stelistii au rezistat atacului.

Marcatori:A. Diarra (12)/N. Dica (2).
LYON:Coupet-Reveillere,Cacapa,Muller,Berthod-Tiago (65, Toulalan),A.Diarra,Kallström-Govou (80, Remy),Carew (65, Wiltord),Ber Arfa.
Antrenor:Gerard Houllier.
STEAUA:Cernea-S.Stancu,D.Goian,Ghionea,P.Marin-Nicolita,M.Radoi (78, Ov.Petre),S.Paraschiv,Cristocea (82, Oprita)-N.Dica,Thereau (73, V.Badea).
Antrenor:Cosmin Olaroiu.
Stadion: „Gerland”; Spectatori: 32.351; Arbitri:D.Ceferin-A.Kokolj,M.Kogej.

Niciun comentariu: