vineri, decembrie 22, 2006

"Antrenorul anului 2006" Cosmin Olaroiu

La al doilea descălecat în Ghencea, tehnicianul Stelei şi-a luat o revanşă totală: a cîştigat titlul şi a dus echipa, după 10 ani, în grupele Liga Campionilor.
Olăroiu imbatabil! Acestea au fost concluziile anchetei Gazetei Sporturilor pe 2006. La numai 37 de ani, tînărul antrenor al Stelei i-a cucerit pe toţi. A cîştigat în toate secţiunile de vot. A venit la Steaua după Protasov, ucraineanul care îşi cîştigase un mare capital de simpatie în inimile suporterilor. După eşecul din 2002, cînd a rezistat în Ghencea numai 7 etape, mulţi au privit cu neîncredere cel de-al doilea său mandat.
Tobă de fotbal, credincios propriilor sale principii, Olăroiu a adus, pe lîngă exuberanţa lăsată în jocul roş-albaştrilor de Protasov, multă ordine, determinare, strategie. "A ucis spectacolul!", l-au acuzat unii. Poate, dar în fotbalul de astăzi succesul e sinonim cu victoriile, cu performanţele. Şi cifrele sînt zdrobitoare în favoarea sa. În 2006 i-a ieşit aproape totul. Cu el la timonă, Steaua a avut cel mai lung parcurs al unei echipe româneşti într-o cupă europeană, după '89. A dus-o la numai un minut de a doua finală continentală, de această dată în Cupa UEFA. Ghinionul l-a lovit la Middlesbrough. Singura neîmplinire. A luat titlul în vară şi apoi a cucerit o redută imposibilă timp de 10 ani: grupele Ligii Campionilor. Fără experienţa marilor confruntări din competiţia regină, Steaua a surclasat-o totuşi pe Dinamo Kiev şi a rămas încă o dată o promisiune de primăvară în Cupa UEFA. Ce rămîne pentru 2007? Pariul de a recupera distanţa uriaşă de Dinamo în campionat şi miza unei alte calificări în Liga Campionilor. O altă revanşă, altă strategie.

Niciun comentariu: