miercuri, noiembrie 22, 2006

Steaua-Dinamo Kiev 1-1 Grupa E Liga Campionilor



Steaua a început bine partida şi a lăsat impresia că îşi va impune uşor jocul în faţa ucrainenilor. După ocazia lui Dică din minutul 6, cînd Rodolfo l-a blocat pe atacantul Stelei la marginea careului mic, oaspeţii au început să-şi arate colţii. Bialkevici şi Yussuf, în acelaşi minut 8, au trecut pe lîngă deschiderea scorului, ultimul trimiţînd balonul în bară după o ezitare a lui Cernea. Un minut mai tîrziu Thereau şutează departe de poartă, pentru ca românul Cernat să reia din voleu, pe lîngă poartă, la o lecţie de contraatac predată de trupa lui Demianenko. Şi tot Cernat avea să fie cel care a adus tristeţea în Ghencea, lovitura sa liberă executată de la 25m oprindu-se în colţul lung după ce a trecut prin aglomeraţia din careu fără a fi atinsă de nimeni.
După pauză, Olăroiu l-a introdus pe teren pe Cristocea în locul lui Opriţa şi pe Rădoi în locul lui Paraschiv. Steaua a ajuns mai mult în careul advers, însă ocaziile au lipsit în primul sfert de ora. Însă Dică iese la rampă în minutul 69, cînd transformă în gol o minge primită la marginea careului mare, "lobul" său depăşindu-l pe Şovkovski. Emoţii în minutul 77: Cernat execută o lovitură liberă, Şaţkih reia mingea cu capul în poartă, dar asistentul ceh ridică fanionul şi semnalizează o poziţie inexistentă de ofsaid. Ovidiu Petre putea încheia problema calificării în Cupa UEFA în minutul 84, dar "bomba" trimisă de mijlocaşul Stelei a trecut cu puţin pe lîngă bara porţii lui Şovkovski. Gavrancic nu găseşte spaţiul porţii în minutul 89 la ultima ocazie a ucrainenilor de a mai spera la UEFA şi Steaua se califică in primăvara Cupei UEFA.

Marcatori:Cernat (29)/Dica (69).
Steaua:Cernea-Stancu,Goian,Ghionea,P. Marin-Nicolita,Paraschiv (67,Radoi),Ov. Petre,Oprita (55,Cristocea)-Dica (92,Lovin),Thereau. Antrenor: Cosmin Olaroiu.
Dinamo Kiev:Sovkovski-Markovici,Rodrigo,Rodolfo (46,Gavrancic),El Kaddouri-Yusuf-Gusev,Belkevich,Cernat (77,Rincon)-Shatskikh,Kleber (67,Milevski). Antrenor: Anatoli Demianenko.
Stadion: Ghencea, Spectatori: 25.000. Arbitri: Jaroslav Jara - Miroslav Zlamal, Antonin Kordula (toti Cehia).

Niciun comentariu: