vineri, noiembrie 03, 2006

Au cucerit Bernabeul!






În jur de 25.000 de români au colorat în roşu şi albastru stadionul din Madrid şi au creat o atmosferă de poveste.
Ieri după-amiază. Santiago Bernabeu. Ora 17:00. Mai sînt 4 ore şi 45 de minute pînă la startul partidei, dar deja la arenă apar primele pîlcuri de români. Sînt gălăgioşi. Sînt în roşu şi albastru. Barurile, restaurantele şi pizzeriile din apropiere sînt împînzite de conaţionali. Te simţi ca la Hanul Drumeţului din Bulevardul Ghencea într-o seară cu meci mare.
Ţi se zbîrleşte pielea pe tine cînd vezi şirul de autocare care curge spre arenă. Sînt pline de români şi într-o română fără cusur scrie pe un banner "M..e Borcea!". Autocarele formează un lanţ de aproape un kilometru. Blochează un bulevard întreg. Revărsarea de suporteri stelişti parcă nu se mai opreşte. Dau iama în tarabele cu articole cu Real Madrid şi, instantaneu, coloristica lor se transformă în roşu-alb-albastru.
Pe la ora 19:00, apar la stadion şi primii spanioli. Nu înţeleg ce se petrece. Stau rezemaţi de bordurile trotuarelor şi par muţi. Într-unul din baruri, un ziarist de la As declară aproape şocat: "Este ireal ce văd afară. Vin de peste 13 ani la meciurile Realului, dar aşa ceva încă n-am văzut. Atîţia suporteri ai unei echipe adverse nu au fost niciodată pe Bernabeu".
La 19:30 se deschid porţile.În jur de 25.000 de români sînt deja pe stadion. Cernea iese la încălzire şi nu te mai înţelegi om cu om. Parcă eşti într-un viespar. "Românii nebuni din Castellon", aşa cum stă scris pe un banner, dar şi ceilalţi aplaudă şi creează o atmosferă cum în Ghencea nu s-a inventat încă.
Apariţia Stelei
provoacă de două ori mai mulţi decibeli decît primii paşi făcuţi pe gazon de Raul şi compania. Stadionul se umple încet-încet cu suporteri spanioli, însă românii sînt peste ei. Echipele pleacă la cabine. Mai sînt 5 minute pînă la start, dar meciul începe de la 1-0 pentru Steaua. Nu pe tabelă, ci în tribune, acolo unde Bernabeul n-a fost probabil niciodată dominat sonor aşa cum au făcut-o românii aseară. Cu strigăte, cu ţipete, cu steaguri, cu goarne. Dar mai ales cu suflet.

Niciun comentariu: