sâmbătă, octombrie 14, 2006

Steaua-CFR Cluj 4-2 Etapa 11 Liga 1





Steaua nu a fost deloc timorata pentru ca a jucat fara spectatori. Cosmin Olaroiu a avertizat ca Steaua s-a trezit din pumni dupa o pauza de doua saptamani si nu a vorbit degeaba.
Gazdele au inceput partida in forta, iar Ghionea a deschis scorul printr-o lovitura de cap, dupa un corner executat de Nicolita.
Steaua a continuat tavalugul 4-4-2 si presiunea a dat roade spre finalul primei reprize, cand cazanul sub presiune de la locomotiva subreda a lui CFR a inceput sa scape primele nituri.
Dica si-a luat revansa si a marcat dupa o eroare a apararii clujene, iar Thereau a dus scorul la 3-0 printr-un sut frumos, dublat de o preluare pe masura. A fost primul gol al francezului la Steaua.
In jumatatea reprizei a doua, Steaua a inceput sa tina mingea, pentru a scoate forta Clujul sa iasa la atac. Numai ca a fost fatal. Nu strategia de altfel buna, ci Carlos, portarul de Liga Campionilor, "pisica" portugheza.
Florin Dan, schimbarea inspirata a lui Bergodi, a marcat primul din cele doua goluri pe care avea sa le reuseasa in etapa 11 pe Ghencea. Un sut trimis pe jos l-a adus pe Carlos, pentru prima oara in meci, in postura de chiar a apara o minge! Si a facut-o asa cum stie el mai bine. A scapat balonul pe sub el, o executie tehnica de mare dificultate si care nu le iese altora cu una cu doua.
Cateva minute mai tarziu,centralul a acordat usor un penalty, impresionat de o cadere in careu a lui Dica. Tot Dica a si transformat, devenind golgeterul Ligii 1, cu noua reusite.
CFR a punctat spre final prin aceeasi vedeta rezerva, Florin Dan, care de data aceasta l-a invins pe Carlos printr-un sut caruia nu aveai ce sa ii faci. Carlos a primit doua suturi pe poarta si a primit doua goluri.
Un meci castigat de Steaua mai usor decat arata scorul, fara emotii, si se pregateste sa ia in piept pe Real Madrid, marti, in Liga Campionilor.

Marcatori: Ghionea(6),N.Dica(43 si 73 -penalty),Thereau(44)/Fl.Dan(65 si 84).
STEAUA: Carlos-St.Stancu,E.Baciu,Ghionea,P.Marin-Nicolita,Ov.Petre(72,Lovin),S.Paraschiv, Bostina(66, Oprita)-N.Dica,Thereau(76, V. Badea).
Antrenor: Cosmin Olaroiu.
CFR: Stancioiu-M.Jose,V.Jula,Cadu,Miclaus-Coroian(46, Fl.Dan),Minteuan,P.Oliveira-Tilinca, Chihaia(56, Anca),Surdu(65, Semedo)
Antrenor: Cristiano Bergodi.
Stadion:„Steaua”;Arbitri:S. Coltescu-Fl. Buzarnescu,N. Meghesan.

Niciun comentariu: